Eksperimen darjah 3. Tumbuhan-udara-air-tanah-kehidupan. Terakium akua.

Dari Surah Al-Anaam:95  ” Sesungguhnya Allah jualah yang membelah (menumbuhkan) butir (tumbuh-tumbuhan) dan bijii (buah-buahan). Ia mengeluarkan yang hidup dari yang mati, dan mengeluarkan yang mati dari yang hidup. Yang sedemikian itu kekuasaannya ialah Allah. Maka bagaimanakah kamu dipalingkan dari menyembahNya (oleh benda-benda yang kamu jadikan sekutuNya)? “

Eksperimen darjah 3. Tumbuhan-udara-air-tanah-kehidupan. Terakium akua.

Dari Surah Al-Anaam:95 ” Sesungguhnya Allah jualah yang membelah (menumbuhkan) butir (tumbuh-tumbuhan) dan bijii (buah-buahan). Ia mengeluarkan yang hidup dari yang mati, dan mengeluarkan yang mati dari yang hidup. Yang sedemikian itu kekuasaannya ialah Allah. Maka bagaimanakah kamu dipalingkan dari menyembahNya (oleh benda-benda yang kamu jadikan sekutuNya)? “

Mirror, mirror on the roof where is another kid of mine? #mirror #fun

Mirror, mirror on the roof where is another kid of mine? #mirror #fun

Bagus join ni… #kongsi #ilmu #amal #ibubapa #Islam #belajar

Bagus join ni… #kongsi #ilmu #amal #ibubapa #Islam #belajar

Sepetang di Bukit Bandaraya. Happy birthday to Rayqal. It was fun to have a long-chat with @deedadudu and lotsa thanks to tuan rumah @m_fitri_ismail banyaknya makanan!!!

Sepetang di Bukit Bandaraya. Happy birthday to Rayqal. It was fun to have a long-chat with @deedadudu and lotsa thanks to tuan rumah @m_fitri_ismail banyaknya makanan!!!

#CeritaRaya Alhamdulillah habis Syawal tahun ni. Berkat kesihatan yg diberi i can visit my friends, they visited me..What a bless anugerah that we hope more?. Syukur dengan nikmat kesihatan, nikmat bersahabat, nikmat makan, nikmat mendapat doa&salam kasih sayang dari kawan-kawan. Yang paling bless bila kita tahu kita sentiasa ada kawan masa kecil, kawan masa kerja, kawan baru kenal dan kawan sama minat..

#CeritaRaya Alhamdulillah habis Syawal tahun ni. Berkat kesihatan yg diberi i can visit my friends, they visited me..What a bless anugerah that we hope more?. Syukur dengan nikmat kesihatan, nikmat bersahabat, nikmat makan, nikmat mendapat doa&salam kasih sayang dari kawan-kawan. Yang paling bless bila kita tahu kita sentiasa ada kawan masa kecil, kawan masa kerja, kawan baru kenal dan kawan sama minat..

" ……… dan ketabahan orang-orang yang sabar dalam masa kesempitan, dan dalam masa kesakitan, 
……….. mereka itulah orang-orang yang benar (beriman dan mengerjakan kebajikan); dan mereka itulah juga orang-orang yang bertaqwa. “
(Al-Baqarah :177)

" ……… dan ketabahan orang-orang yang sabar dalam masa kesempitan, dan dalam masa kesakitan,
……….. mereka itulah orang-orang yang benar (beriman dan mengerjakan kebajikan); dan mereka itulah juga orang-orang yang bertaqwa. “
(Al-Baqarah :177)

[Dari Imam Al-Ghazali]
Orang yang menuntut ilmu kerana Allah dan untuk keselamatannya pada hari akhirat, maka ia adalah dari orang-orang yang berjaya! 

#muhasabah #katahikmah #jomtaubat #ilmu #amalsoleh

[Dari Imam Al-Ghazali]
Orang yang menuntut ilmu kerana Allah dan untuk keselamatannya pada hari akhirat, maka ia adalah dari orang-orang yang berjaya!

#muhasabah #katahikmah #jomtaubat #ilmu #amalsoleh

♥ Daddy finger Mummy finger Brother finger Sister finger Baby finger where are you… here i am here i am how do you do ♥

- by Fatnin

♥ Daddy finger Mummy finger Brother finger Sister finger Baby finger where are you… here i am here i am how do you do ♥

- by Fatnin

Hari-hari Hariraya. 16 Syawal bahagian dua. 
Tahun ni niat perubahan ingin amalkan budaya ziarah menziarahi dan sebarkan salam.. InsyaAllah silaturrahim akan berekalan.

 #sahabat #makan #raya2014

Hari-hari Hariraya. 16 Syawal bahagian dua.
Tahun ni niat perubahan ingin amalkan budaya ziarah menziarahi dan sebarkan salam.. InsyaAllah silaturrahim akan berekalan.

#sahabat #makan #raya2014

Hari-hari Hariraya.

Cerita 16 syawal. Terima kasih kepada semua ‘adik-adik’ yang sudi datang menggempar’kan & menghabiskan makanan di rumah saya ye. Semoga jodoh kita bersama berkekalan hingga ke Jannah ;)

@hedayah_nor @inisuha @ikanmatabeso @shafeeqah_chocotop @dil.hshm @nuariza  aniqah ,hidayah, dan izza

Hari-hari Hariraya.

Cerita 16 syawal. Terima kasih kepada semua ‘adik-adik’ yang sudi datang menggempar’kan & menghabiskan makanan di rumah saya ye. Semoga jodoh kita bersama berkekalan hingga ke Jannah ;)

@hedayah_nor @inisuha @ikanmatabeso @shafeeqah_chocotop @dil.hshm @nuariza aniqah ,hidayah, dan izza

Indeed, those who disbelieve -  never will their wealth or their children avail them against Allah at all. And it is they who are fuel for the Fire.
إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُواْ لَن تُغْنِيَ عَنْهُمْ أَمْوَالُهُمْ وَلاَ أَوْلاَدُهُم مِّنَ اللّهِ شَيْئاً وَأُولَـئِكَ هُمْ وَقُودُ النَّار

#muhasabah cِ

Indeed, those who disbelieve - never will their wealth or their children avail them against Allah at all. And it is they who are fuel for the Fire.
إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُواْ لَن تُغْنِيَ عَنْهُمْ أَمْوَالُهُمْ وَلاَ أَوْلاَدُهُم مِّنَ اللّهِ شَيْئاً وَأُولَـئِكَ هُمْ وَقُودُ النَّار

#muhasabah cِ

(Surah An-Nisaa:1)

Ku ajar diriku untuk hanya bergantung kepada DIA
Ku didik hatiku untuk hanya mencari Redha-NYA
Ku paksa diriku untuk gigih dekat Kepada-NYA
Semoga aku menjadi manusia bertaqwa dengan izin-NYA…

Mari amalkan budaya ziarah menziarahi di bulan Syawal ini.
#Quran #muhasabah #perbaikidiri #jomtaubat

(Surah An-Nisaa:1)

Ku ajar diriku untuk hanya bergantung kepada DIA
Ku didik hatiku untuk hanya mencari Redha-NYA
Ku paksa diriku untuk gigih dekat Kepada-NYA
Semoga aku menjadi manusia bertaqwa dengan izin-NYA…

Mari amalkan budaya ziarah menziarahi di bulan Syawal ini.
#Quran #muhasabah #perbaikidiri #jomtaubat

#throwback #RayaPertama #raya2014 
See! what a mom should bare… tak senang mak nak bergambo..parasit ada je

 Frm left @nora2409 @aida_aizat Aina Sofea, Ito dan @amiraainayusri

#throwback #RayaPertama #raya2014 
See! what a mom should bare… tak senang mak nak bergambo..parasit ada je

Frm left @nora2409 @aida_aizat Aina Sofea, Ito dan @amiraainayusri

#CeritaRaya #raya2014 #RayaPertama #terkukurraya

Alhamdulillah, we never have any arguments for balik mana and mana on raya pertama. It will be in Selayang for entire-life-contract kot..haha 
I have a small family with only 4 siblings and 6 anak buah. My mom the only one we cherish now sbb arwah abah dah 9thn meninggalkan kami. Walaupun rindu dengan kehadiran abah namun hidup kami dipenuhi dengan warna-warni kenangan dan nasihat beliau yg akan terus tersemat dalam jiwa. Al-Fatihah.
Tahun-tahun kebelakangan ini agak senang sbb anak-anak buah dah besar, mereka lah yg jadi tenaga utk tolong memasak, mengemas dan ‘menyibuk’. Tahun ni tema kami buah oren tapi tak jumpa pulak buah oren nak served pagi raya tu :(

#CeritaRaya #raya2014 #RayaPertama #terkukurraya

Alhamdulillah, we never have any arguments for balik mana and mana on raya pertama. It will be in Selayang for entire-life-contract kot..haha
I have a small family with only 4 siblings and 6 anak buah. My mom the only one we cherish now sbb arwah abah dah 9thn meninggalkan kami. Walaupun rindu dengan kehadiran abah namun hidup kami dipenuhi dengan warna-warni kenangan dan nasihat beliau yg akan terus tersemat dalam jiwa. Al-Fatihah.
Tahun-tahun kebelakangan ini agak senang sbb anak-anak buah dah besar, mereka lah yg jadi tenaga utk tolong memasak, mengemas dan ‘menyibuk’. Tahun ni tema kami buah oren tapi tak jumpa pulak buah oren nak served pagi raya tu :(