[Dari Imam Al-Ghazali]
Orang yang menuntut ilmu kerana Allah dan untuk keselamatannya pada hari akhirat, maka ia adalah dari orang-orang yang berjaya! 

#muhasabah #katahikmah #jomtaubat #ilmu #amalsoleh

[Dari Imam Al-Ghazali]
Orang yang menuntut ilmu kerana Allah dan untuk keselamatannya pada hari akhirat, maka ia adalah dari orang-orang yang berjaya!

#muhasabah #katahikmah #jomtaubat #ilmu #amalsoleh

♥ Daddy finger Mummy finger Brother finger Sister finger Baby finger where are you… here i am here i am how do you do ♥

- by Fatnin

♥ Daddy finger Mummy finger Brother finger Sister finger Baby finger where are you… here i am here i am how do you do ♥

- by Fatnin

Hari-hari Hariraya. 16 Syawal bahagian dua. 
Tahun ni niat perubahan ingin amalkan budaya ziarah menziarahi dan sebarkan salam.. InsyaAllah silaturrahim akan berekalan.

 #sahabat #makan #raya2014

Hari-hari Hariraya. 16 Syawal bahagian dua.
Tahun ni niat perubahan ingin amalkan budaya ziarah menziarahi dan sebarkan salam.. InsyaAllah silaturrahim akan berekalan.

#sahabat #makan #raya2014

Hari-hari Hariraya.

Cerita 16 syawal. Terima kasih kepada semua ‘adik-adik’ yang sudi datang menggempar’kan & menghabiskan makanan di rumah saya ye. Semoga jodoh kita bersama berkekalan hingga ke Jannah ;)

@hedayah_nor @inisuha @ikanmatabeso @shafeeqah_chocotop @dil.hshm @nuariza  aniqah ,hidayah, dan izza

Hari-hari Hariraya.

Cerita 16 syawal. Terima kasih kepada semua ‘adik-adik’ yang sudi datang menggempar’kan & menghabiskan makanan di rumah saya ye. Semoga jodoh kita bersama berkekalan hingga ke Jannah ;)

@hedayah_nor @inisuha @ikanmatabeso @shafeeqah_chocotop @dil.hshm @nuariza aniqah ,hidayah, dan izza

Indeed, those who disbelieve -  never will their wealth or their children avail them against Allah at all. And it is they who are fuel for the Fire.
إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُواْ لَن تُغْنِيَ عَنْهُمْ أَمْوَالُهُمْ وَلاَ أَوْلاَدُهُم مِّنَ اللّهِ شَيْئاً وَأُولَـئِكَ هُمْ وَقُودُ النَّار

#muhasabah cِ

Indeed, those who disbelieve - never will their wealth or their children avail them against Allah at all. And it is they who are fuel for the Fire.
إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُواْ لَن تُغْنِيَ عَنْهُمْ أَمْوَالُهُمْ وَلاَ أَوْلاَدُهُم مِّنَ اللّهِ شَيْئاً وَأُولَـئِكَ هُمْ وَقُودُ النَّار

#muhasabah cِ

(Surah An-Nisaa:1)

Ku ajar diriku untuk hanya bergantung kepada DIA
Ku didik hatiku untuk hanya mencari Redha-NYA
Ku paksa diriku untuk gigih dekat Kepada-NYA
Semoga aku menjadi manusia bertaqwa dengan izin-NYA…

Mari amalkan budaya ziarah menziarahi di bulan Syawal ini.
#Quran #muhasabah #perbaikidiri #jomtaubat

(Surah An-Nisaa:1)

Ku ajar diriku untuk hanya bergantung kepada DIA
Ku didik hatiku untuk hanya mencari Redha-NYA
Ku paksa diriku untuk gigih dekat Kepada-NYA
Semoga aku menjadi manusia bertaqwa dengan izin-NYA…

Mari amalkan budaya ziarah menziarahi di bulan Syawal ini.
#Quran #muhasabah #perbaikidiri #jomtaubat

#throwback #RayaPertama #raya2014 
See! what a mom should bare… tak senang mak nak bergambo..parasit ada je

 Frm left @nora2409 @aida_aizat Aina Sofea, Ito dan @amiraainayusri

#throwback #RayaPertama #raya2014 
See! what a mom should bare… tak senang mak nak bergambo..parasit ada je

Frm left @nora2409 @aida_aizat Aina Sofea, Ito dan @amiraainayusri

#CeritaRaya #raya2014 #RayaPertama #terkukurraya

Alhamdulillah, we never have any arguments for balik mana and mana on raya pertama. It will be in Selayang for entire-life-contract kot..haha 
I have a small family with only 4 siblings and 6 anak buah. My mom the only one we cherish now sbb arwah abah dah 9thn meninggalkan kami. Walaupun rindu dengan kehadiran abah namun hidup kami dipenuhi dengan warna-warni kenangan dan nasihat beliau yg akan terus tersemat dalam jiwa. Al-Fatihah.
Tahun-tahun kebelakangan ini agak senang sbb anak-anak buah dah besar, mereka lah yg jadi tenaga utk tolong memasak, mengemas dan ‘menyibuk’. Tahun ni tema kami buah oren tapi tak jumpa pulak buah oren nak served pagi raya tu :(

#CeritaRaya #raya2014 #RayaPertama #terkukurraya

Alhamdulillah, we never have any arguments for balik mana and mana on raya pertama. It will be in Selayang for entire-life-contract kot..haha
I have a small family with only 4 siblings and 6 anak buah. My mom the only one we cherish now sbb arwah abah dah 9thn meninggalkan kami. Walaupun rindu dengan kehadiran abah namun hidup kami dipenuhi dengan warna-warni kenangan dan nasihat beliau yg akan terus tersemat dalam jiwa. Al-Fatihah.
Tahun-tahun kebelakangan ini agak senang sbb anak-anak buah dah besar, mereka lah yg jadi tenaga utk tolong memasak, mengemas dan ‘menyibuk’. Tahun ni tema kami buah oren tapi tak jumpa pulak buah oren nak served pagi raya tu :(

#CeritaRaya #terkukurraya 
Nostalgic. Even they were not growing up together, love will always be in heart. My mom and her baby brother. They seperated in their childhood due to poorness and my mom migrated to KL with another family (granparents tht i love till now). I remembered my late father brought us all back to Malacca (i was 13yo) to meet my mom’s real family, it was such a lovely&touching meet up. That moment then i knew my arwah atuk and the stories of his hardships raising 12kids. I adore him so much. Allah plans is The Greatest…beyond ours.
Alhamdulillah, we are now living happily together knowing we still have uncles, aunties, and cousins from my mom’s side.

#CeritaRaya #terkukurraya
Nostalgic. Even they were not growing up together, love will always be in heart. My mom and her baby brother. They seperated in their childhood due to poorness and my mom migrated to KL with another family (granparents tht i love till now). I remembered my late father brought us all back to Malacca (i was 13yo) to meet my mom’s real family, it was such a lovely&touching meet up. That moment then i knew my arwah atuk and the stories of his hardships raising 12kids. I adore him so much. Allah plans is The Greatest…beyond ours.
Alhamdulillah, we are now living happily together knowing we still have uncles, aunties, and cousins from my mom’s side.

#CeritaRaya #terkukurraya 

Nostalgic. Even they were not growing up together, love will always be in heart. My mom and her baby brother. They seperated in their childhood due to poorness and my mom migrated to KL with another family (granparents tht i love till now).
 I remembered my late father brought us all back to Malacca (i was 13yo) to meet my mom’s real family, it was such a lovely&touching meet up. That moment then i knew my arwah atuk and the stories of his hardships raising 12kids. I adore him so much. Allah plans is The Greatest…beyond ours.
Alhamdulillah, we are now living happyly together knowing we still have uncles, aunties, and cousins from my mom’s side.

#CeritaRaya #terkukurraya

Nostalgic. Even they were not growing up together, love will always be in heart. My mom and her baby brother. They seperated in their childhood due to poorness and my mom migrated to KL with another family (granparents tht i love till now).
I remembered my late father brought us all back to Malacca (i was 13yo) to meet my mom’s real family, it was such a lovely&touching meet up. That moment then i knew my arwah atuk and the stories of his hardships raising 12kids. I adore him so much. Allah plans is The Greatest…beyond ours.
Alhamdulillah, we are now living happyly together knowing we still have uncles, aunties, and cousins from my mom’s side.

Menjejaki kasih sahabatku @ahliahafiz di Batu Pahat. Terima kasih pada mak ayah dan kakak2 kau eh.. siap masak dan melayan kami.. bertambah-tambah aku makan. Jazakillahukhairan kathira esah!= #sahabat #raya2014 #ziarah

Menjejaki kasih sahabatku @ahliahafiz di Batu Pahat. Terima kasih pada mak ayah dan kakak2 kau eh.. siap masak dan melayan kami.. bertambah-tambah aku makan. Jazakillahukhairan kathira esah!= #sahabat #raya2014 #ziarah

Been hype and tiring for these few days, and Subhanallah, this words give me comfort and tears.. Salam Jumaat for the last week of Ramadan. May Allah forgive us and accept our ibadah.

Been hype and tiring for these few days, and Subhanallah, this words give me comfort and tears.. Salam Jumaat for the last week of Ramadan. May Allah forgive us and accept our ibadah.

[ dr Imam Al-Ghazali ]

#katahikmah #Islam #muhasabah #ilmu #taqwa

[ dr Imam Al-Ghazali ]

#katahikmah #Islam #muhasabah #ilmu #taqwa

Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. ( al-Asr:1-2)

Orang selalu bertanya sibuk kah kau ito? Kat rumah mmg sibuk, selain jaga family, memasak, kemas rumah, kuliah, membaca, ibadah…ada jg projek2 dlm kepala yg nak di istilahkan ke realiti. Yes, DIY. 
The future project from @laileeto . Learning process.

Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. ( al-Asr:1-2)

Orang selalu bertanya sibuk kah kau ito? Kat rumah mmg sibuk, selain jaga family, memasak, kemas rumah, kuliah, membaca, ibadah…ada jg projek2 dlm kepala yg nak di istilahkan ke realiti. Yes, DIY.
The future project from @laileeto . Learning process.